Izvor: B92, 26.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miting za ustav u K. Mitrovici

Kosovska Mitrovica -- Na mitingu u Kosovskoj Mitrovici građani su pozvani da izađu na referendum i glasaju za novi ustav.

Na mitingu su učestvovali predstavnici političkih stranaka iz Srbije - DSS-a, radikala, DS-a, SPS-a, Nove Srbije, kao i Srpskog nacionalnog veća severnog Kosmeta. Okupljeni su im, osim podrške, uzvratili i parolama da je "Kosovo deo Srbije" ali i mnogim drugim, između ostalog, i usklicima "Ratko Mladić".

Pozivom na izlazak na referendum o >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novom ustavu, učesnici mitinga rekli su i da tim činom građani određuju i dalju budućnost Kosova.

"Okrenimo se u ta dva dana budućnosti, zaštitimo Kosovo i Metohiju i izađimo na referendum, kako bismo pokazali onima koji hoće da nam otmu ono što je naše, da je Kosovo i Metohija deo Srbije i da iza toga stoje svi građani naše zemlje”, kazao je na mitingu potpredsednik Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popović.

Dodatne argumente za izalazak na referendum izneo je generalni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić: "Da im pokažemo koliko nas je, da im pokažemo naše opredeljenje za slobodnu Srbiju. Živeli, braćo i sestre, živela Srbija!"

Skup je protekao mirno, a obezbeđivali su ga pripadnici Kosovske policijske službe i Kfora. Mitingu su prisustvovali i predsednik Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, kao i predstavnici Demokratske stranke, Nove Srbije i Srpskog nacionalnog veća.

DS osuđuje skandiranje Ratku Mladiću

Demokratska stranka osudila je danas ponašanje grupe učesnika mitinga u Kosovskoj Mitrovici, koji su skup za podršku usvajanju Ustava Srbije iskoristili za skandiranje imena odbeglog haškog optuženika Ratka Mladića.

"Ovakvo ponašanje ne samo da učvršćuje uverenje onih koji se zalažu za rešenje kosovskog pitanja koje će biti nepovoljno po Srbiju, već je potpuno suprotno interesima Srbije i njene evropske budućnosti", saopštila je Demokratska stranka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.