Mit Romni pobedio na predizborima u Kentakiju i Arkanzasu

Izvor: Vostok.rs, 23.Maj.2012, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mit Romni pobedio na predizborima u Kentakiju i Arkanzasu

23.05.2012. -

Američki predsednički kandidat Republikanske stranke, Mit Romni, pobedio je na preliminarnim izborima koji su održani u utorak u državama Kentaki i Arkanzas. Pobeda 65-ogodišnjeg milionera Romnija, u Kentakiju, bila je predvidiva. On je pobedio u republikanskoj trci još 10. aprila, kada je eliminisao svog glavnog rivala – bivšeg senatora Pensilvanije, Rika Sanatoruma.

Formalno će se predizborna trka republikanca završiti krajem avgusta, kada će >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << stranka posetiti Tempu (država Florida), gde će zvanično biti nominovan kao kandidat za predsednika. Da bi osvojio kandidaturu potrebno je da dobije podršku 1144 delegata. Sada Romni ima 1024 glasova delegata. Predsednički izbori u SAD održaće se 6. novembra 2012.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.