Izvor: Blic, 19.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misija Saveta bezbednosti 26. aprila u Beogradu

Delegacija Saveta bezbednosti doći će naredne nedelje u Beograd i Prištinu na razgovore o planu Ujedinjenih nacija za nadziranu nezavisnost Kosova, rekao je danas Emir Džouns Peri, britanski ambasador u UN.

- Informativna misija Saveta bezbednosti trebalo bi da dođe u Beograd u četvrtak 26. aprila, a u Prištinu u petak 27. aprila - rekao je Džouns Peri.

Britanski ambasador, koji predsedava Savetom bezbednosti u aprilu, precizirao je da će misija prvo otići u Brisel >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na informativne sastanke s Evropskom unijom i NATO. Delegaciju, koju čine predstavnici 15 zemalja članica Saveta bezbednosti, predvodiće belgijski ambasador u UN Johan Verbeke.

Prošle sedmice, ruski ambasador u UN Vitalij Čurkin, koji je zatražio slanje te misije, rekao je da će se ona iz prve ruke informisati o situaciji na terenu i da će "detaljno razmatrati" sprovođenje Rezolucije 1244.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.