Izvor: Blic, 02.Feb.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misija EU praktično već na Kosmetu

Misija Evropske unije praktično je već na Kosovu pošto je u toku raspoređivanje svih 1.800 stručnjaka iz oblasti vladavine prava, policajaca, sudija i carinika, izjavio je juče Jonas Jonson, šef tima prethodnice za dolazak misije EU na Kosovo i Metohiju.

„Naše kancelarije u Prištini i Mitrovici uveliko rade na stvaranju državnih institucija Kosova kako bi se nastavila integracija države Kosovo u EU. U skladu sa Ahtisarijevim planom, privodimo kraju set zakona o >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << decentralizaciji i formiranju opština sa većinskim srpskim stanovništvom", rekao je on juče u Čaglavici dodajući da je nacrt ustava Kosova završen, kao i zakoni iz oblasti zaštite ljudskih prava i zaštite kulturne baštine srpske zajednice. „Očekujem da će formalna odluka o slanju misije EU biti doneta početkom aprila", rekao je Jonson.

Ambasadori Evropske unije okončali su sinoć pripreme za slanje misije EU iz oblasti policije i pravosuđa na Kosovo i Metohiju i prosledili relevantne dokumente ministrima Unije, koji bi mogli da ih usvoje već 12. februara, preneli su Tanjugu u Briselu evropski diplomatski izvori.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.