Izvor: B92, 12.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Misija EU ne bez odluke UN"

Beograd -- Slobodan Samardžić kaže da je Srbija protiv dolaska misije EU na Kosovo jer to znači "početak sprovođenja plana Martija Ahtisarija".

"Srbija je poslala jasnu poruku EU da smo najenergičnije protiv dolaska Misije EU na Kosovo jer bi to značilo početak sprovođenja Ahtisarijevog plana. Isto tako, uputili smo jasnu poruku da pitanje nove misije može biti rešeno tek pošto se u Savetu bezbednosti UN postigne kompromisno rešenje za budući status Pokrajine", naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ministar za Kosovo i Metohiju u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, Srbija očekuje da EU uvaži razloge iznetog principijelnog stava Beograda da "Misija EU nije dobrodošla" na teritoriju Srbije.

"Bilo bi jako loše da EU ignoriše stav Srbije i donese protivpravnu odluku o slanju Misije EU za sprovođenje odbačenog Ahtisarijevog plana, jer bi takva odluka izazvala ozbiljne probleme u odnosima Srbije i EU", istakao je Samardžić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.