Mišćević: Primenom SSP u prvoj godini gubimo do 90 miliona evra!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mišćević: Primenom SSP u prvoj godini gubimo do 90 miliona evra!

BEOGRAD - U prvoj godini primene Prelaznog trgovinskog sporazuma sa EU Srbija će na carinama izgubiti između 70 i 90 miliona evra, ali će se na tržištu naći veći broj proizvoda uvezen bez carine, koji će se naplaćivati putem PDV-a, ocenila je direktorka Vladine kancelarije za pridruživanje EU Tanja Miščević.

"Jedan od osnovnih postulata savremene ekonomije jeste da se budžet ne puni carinama, već proizvodnjom i vreme je da počnemo o tome da razmišljamo", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekla je ona.

Miščevićeva je ocenila da će, pored snižavanja carina na automobile, doći do pojeftinjenja đubriva, elemenata za pravljenje plastičnih i hemijskih proizvoda, aluminijuma, sirovine za prehranu, a da ti proizvodi nisu velika konkurencija našim, jer bi u suprotnom njihova carina bila veća od 1,8 odsto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.