Miščević: Kvalitet reformi

Izvor: Akter, 20.Jul.2015, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miščević: Kvalitet reformi

Šef Tima za pregovore o pristupanju Srbije Evropskoj uniji (EU) Tanja Miščević i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister razgovarali su danas o daljim koracima u procesu pregovora o članstvu Srbije u EU.

Miščević je Mekalistera informisala o toku pregovaračkog procesa, aktivnostima i strukturi pregovaračkog tima, pripremi akcionih planova u oblasti vladavine prava i izveštajima sa skrininga koje očekujemo, kao i o planiranim daljim koracima.

Sagovornici >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << su se saglasili da iskustva drugih država pokazuju da vreme pregovora predstavlja vreme najvećih reformi, za čiji uspeh su podjednako zainteresovane i Srbija i EU, navodi se u saopštenju.

Prioritet u procesu pristupanja je kvalitet reformi koje će rezultirati u stvaranju jakih institucija, naročito u oblasti vladavine prava, istakla je Miščević.

To je interes svih građana Srbije i zato se trudimo da u proces pregovora uključimo sve resurse društva, rekla je Miščević.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.