Izvor: Blic, 09.Nov.2016, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović primio delegaciju Matice rusinske

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas delegaciju Matice rusinske, koja ga je upoznala sa najznačajnijim aktivnostima na očuvanju identiteta Rusina u Republici Srbiji, kao i sa problemima sa kojima se susreću u njihovoj realizaciji.

Mirović je predstavnicima Matice rusinske rekao da je Pokrajinska vlada otvorena za saradnju i da podržava programe kojima se unapređuje nivo ostvarivanja prava nacionalnih manjina.

Na sastanku je dogovorena saradnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koja se odnosi na podršku za programe koje Matica rusinska planira da realizuje u 2017. godini i ukazano na značaj rada Matice rusinske i drugih matica nacionalnih manjina.

U delegaciji Matice rusinske bili su njen predsednik i zamenik predsednika Đura Papuga i Milomir Šajtoš, Ranka Međeši i Sanja Tirkajlo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.