Mirović i Pastor sa delegacijom poslanika Evropskog parlamenta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2019, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović i Pastor sa delegacijom poslanika Evropskog parlamenta

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas delegaciju poslanika Evropskog parlamenta iz francuske stranke Nacionalno okupljanje. Francuski parlamentarci, sa Tijerijem Marijanijem na čelu, borave u višednevnoj poseti Srbiji, u organizaciji Fondacije "Identitet i demokratija", koja organizuje prvi parlamentarni seminar u našoj zemlji.

U razgovoru sa evroparlamentarcima predsednik Mirović je istakao evropski duh i karakter Vojvodine, koji se pre svega ogleda u multinacionalnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << multikonfesionalnosti i skladnom odnosu između većinskog naroda i nacionalnih manjina.

Na sastanku je ocenjeno da Srbija ima svoje mesto u Evropskoj uniji. Kako je Mirović naveo, Srbija je uradila veći deo svog posla u procesu pridruživanja EU i želi jasne odluke i signale iz evropskih institucija.

"U procesu evrointegracija Srbije AP Vojvodina ima svoj doprinos. Pored učešća u radnim grupama za pojedina poglavlja, AP Vojvodina vodi aktivnu politiku kada je reč o regionalnim projektima i saradnji sa brojnim evropskim regionima", kazao je Mirović.

Marijani je istakao da je poseta francuskih poslanika prilika da se upoznaju sa situacijom u našem regionu, pre svega radi formiranja stava u vezi sa pristupom Srbije Evropskoj uniji, ali i uspostavljanja političke, privredne i kulturne saradnje. On je dodao da za njegovu partiju nije pitanje da li će Srbija postati član Evropske unije, već kada.

Sa Pastorom o evropskoj perspektivi naše zemlje 

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor istakao je na sastanku da Republika Srbija ima velika očekivanja od nove Evropske komisije, u smislu snažnije i konkretnije podrške evropskom putu naše zemlje i ubrzavanju tog procesa.

On je rekao da Srbija, na osnovu onoga što je do sada urađeno u procesu pridruživanja, zaslužuje da joj EU pruži realniju perspektivu i jasnije smernice za budućnost.

"Republika Srbija je zaslužula da joj Evropa konačno ponudi realnu i sagledivu perspektivu evropske budućnosti", rekao je Pastor.

Pastor je ocenio i da je, prema njegovom mišljenju, odluka o blokiranju početka procesa pridrživanja Severnoj Makedoniji i Albaniji loš signal i strateški razočaravajuća odluka.

Francuski parlamentarci, koje je predvodio poslanik Tijeri Marijani, istakli su da su došli u višednevnu posetu našoj zemlji kako bi se bolje i bliže upoznali sa našim očekivanjima i koracima koji se sprovode u procesu evropskih integracija. Francuski parlamentarci borave u Srbiji u organizaciji Fondacije "Identitet i demokratija", koja organizuje prvi parlamentarni seminar u našoj zemlji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.