Mirović: Predlog zakona o finansiranju Vojvodine da bude rezultat dogovora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2019, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: Predlog zakona o finansiranju Vojvodine da bude rezultat dogovora

Skupština Srbije počeće sutra novu sednicu, na čijem su dnevnom redu samo dve tačke, koje se tiču Autonomne pokrajine Vojvodine, a koje su predložili poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine. 

Skupštinski Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo, ocenio je da je Predlog zakona o finansiranju Autonomne pokrajine Vojvodine, u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Srbije, a predložena rezolucija o Vojvodini, neustavna.

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << veruje da predlog LSV-a neće biti prihvaćen, jer treba da bude rezultat dogovora republičke i pokrajinske administracije.

"Radi se o zakonu koji nije usaglašavan sa predstavnicima moje administracije, sa predstavnicima skupštine Vojvodine, radi se o dokumentu koji je neprimenjiv kada je reč o ukupnom zakonodavnom okviru koji definiše i nadležnosti Autonomne pokrajine Vojvodine, koji definiše poreski sistem u našoj zemlji, zakon o budžetskom sistemu koji takođe jeste krovni za ovo pitanje. Do zakona se može doći samo dijalogom predstavnika vlade republike Srbije i Pokrajinske vlade", rekao je predsednik Pokrajinske vlade Mirović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština o Vojvodini na predlog poslanika LSV

Izvor: B92, 20.Mar.2019, 08:09

Skupština Srbije utvrdila je dnevni red čime su započeli raspravu o Predlogu zakona o finansiranju Vojvodine i Predlogu rezolucije koje su podneli poslanici LSV..Lider LSV Nenad Čanak obrazlaže Predlog zakona o finansiranju Vojvodine i Predlog rezolucije o Vojvodini, a najpre je napravio jedan duži...

Nastavak na B92...

SNS, SPS i SRS neće glasati za predlog zakona o finansiranju Vojvodine

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Mar.2019

Poslanica Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Tomić izjavila je danas da je za tu stranku i Vladu Srbije neprihvatljiv Predlog zakona o finansiranju Vojvodine..."Mi treba da razgovaramo o finansiranju Vojvodine, ali ovaj koncept je neprihvatljiv za nas poslanike, SNS i Vladu koja odgovorno vodi...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.