Miroljub Labus: Hitno treba uvesti evro!

Izvor: S media, 26.Maj.2010, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miroljub Labus: Hitno treba uvesti evro!

Srbija bi trebalo da uvede evro kao valutu, rekao je juče za Pres bivši potpredsednik vlade Miroljub Labus. On je pre početka panel diskusije poslovnog kluba „Momentum" istakao da su periodične krize koje se pojavljuju u našoj zemlji posledica dvovalutnog sistema.

Dokle god budemo imali dvovalutni sistem, biće nam ovako. A on ne samo da nije dobar za ekonomiju, već ni za politiku - rekao je Labus.

Prema njegovim rečima, uvođenje evra predstavljalo bi pravi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << spas za srpsku ekonomiju.



- Dvovalutni sistem u kojem imamo dinar i evro nije dobar za našu zemlju. Zato i imamo periodične krize. Kada bismo prešli na evro, sredili bismo ekonomiju, što je konačno jedan od uslova za ulazak u Evropsku uniju
- kaže Labus.

Osvrćući se na krizu, on se nadovezao na reči osnivača ekonomske nauke Adama Smita „da svi rade u svom sopstvenom interesu" i rekao da je upravo to ovu krizu dovelo do vrhunca.

- Jedna grupa ljudi radila je u svom sopstvenom interesu, a istovremeno nije vodila računa o milionima drugih. Sa druge strane, Amerika je lider u mnogo čemu. Ona je bila lider i u pravljenju ove krize, pa istovremeno treba da nam bude i pokazatelj kako i iz nje da izađemo - rekao je Labus.

Bivši potpredsednik Vlade Srbije podsetio je da je u svakom sistemu, pa i u našem, svojina najvažnija stvar. On je naglasio da u nju treba da se ulaže kako bi na kraju došli strani ulagači.



- Za 10 godina se naša zemlja razvila. Ko kaže da nije, ne vidi dobro. Uspeli smo da spustimo granicu siromaštva, ali smo takođe povećali nejednakost -
naveo je Labus.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.