„Miriše“ rastanak

Izvor: Glas javnosti, 16.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Miriše“ rastanak

BEOGRAD - Vlada nije u krizi, kažu predstavnici svih stranaka koje je čine, a tinjajući sukob na relaciji Demokratske stranke i G 17 plus objašnjava se činjenicom da srpska javnost nije još navikla na demokratiju u kojoj je „sasvim normalno da se članovi vlade preglasavaju“.

Ipak, više je nego jasno da u poslednje vreme ne ide sve po loju na relaciji Tadić-Dinkić, a kulminacija je bila u subotu kada na Skupštinu G 17 plus nije došao niko iz DS-a. Demokrate su svoje delegate >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << istog dana uredno poslale u Novi Sad, na skupštinu Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), gde im nije smetalo da čuju priču sličnu Dinkićevoj, a tiče se štetne prodaje Naftne industrije Srbije (NIS-a) Rusima. Postavlja se pitanje da li demokrate imaju u vidu jačanje novog koalicionog partnera čiju bi okosnicu činili Čanak, Vuk Drašković, Rasim LJajić i Vladan Batić, koji su takođe bili u Novom Sadu, sa sve britanskim ambasadorom na čelu.

Žabe i prasići

Oni koji su upoznati i sa „slučajem Krišto“ i platama u javnim preduzećima takođe mogu reći da je Dinkić oštećena strana u braku sa DS-om. Dinkić je na Skupštini G17 pomenuo i da plate rukovodilaca u druga javna preduzeća moraju biti transparentne, a poručio da je „nekima novac popio mozak“. Kome tačno, nije precizirao, mada je svima jasno na koga je mislio.

Željko Ivanji, poslanik G17 plus, kaže da funkcionisanje vlade nije ugroženo i da nisu narušeni osnovni principi po kojima je formirana.

DINKIĆ: OSTAJEM U VLADI

Mlađan Dinkić izjavio je juče u Kragujevcu da će ostati u Vladi Srbije i nastaviti da radi sa koalicionim partnerima uprkos različitim mišljenjima.

- Sa koalicionim partnerima ne moramo uvek da imaju isto mišljenje o svim pitanjima, ali je važno da sa partnerima u vladi imamo isto mišljenje o ubrzanju evrointegracija i jačanju srpske ekonomije - rekao je on.

Dinkic-don obraz

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.