Izvor: B92, 01.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirčić nije došao na suđenje

Novi Sad -- Funkcioner SRS-a Milorad Mirčić nije se pojavio na suđenju koje se vodi protiv njega po tužbi novinara Građanskog lista.

Sudija Snežana Jović rekla je da će Mirčiću biti upućen novi poziv na adresu stanovanja i da će, ako bude utvrđeno da je prethodni poziv bio uredno adresovan, biti naređeno Mirčićevo policijsko privođenje na naredno ročište. Mirčićev advokat navodi da će se on pozvati na poslanički imunitet. Novinari Građanskog tuže ga zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjava da je taj list "ustaški i prohrvatski", u kome rade "smradovi".

Mirčićev branilac Nemanja Aleksić rekao je da njegov klijent nije dobio uredan sudski poziv, već da je poziv dostavljen u njegovu advokatsku kancelariju.

Aleksić je rekao i da će se Mirčić pozvati na poslanički imunitet, ali su advokati Građanskog lista uputili primedbu da se po novim propisima poslanik ne može pozvati na imunitet ako nije zaprećena zatvorska kazna za delo za koje mu se sudi.

Direktor Građanskog lista Miodrag Nikić i dvadesetak novinara i urednika tog lista podneli su 30. aprila 2004. privatnu tužbu protiv Mirčića, zbog njegovog istupa na konferenciji za novinare 2. februara te godine.

Mirčić je tada rekao da je "Građanski list ustaški i prohrvatski list", u kome "svi smradovi u novinarstvu rade" i da je vlasnik tog lista predsednik Hrvatske Stipe Mesić, te da je "pod patronatom Nenada Čanka i kontrolom Žike Berisavljevića".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.