Minsk: Susret predstavnika poslaničkih grupa prijateljstva Srbije i Belorusije

Izvor: BKTV News, 06.Jul.2017, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minsk: Susret predstavnika poslaničkih grupa prijateljstva Srbije i Belorusije

Susret poslanika Srbije i Belorusije, predstavnika grupa prijateljstava dve zemlje održan je u Minsku, a tom prilikom uručen je poziv predsedniku parlamenta da poseti našu zemlju.

Delegacija Srbije posetila je parlament Belorusije, a sastanku sa predsednikom parlamenta Republike Belorusije Mihailom Vladimirovičem Mjasnikovićem, prisustvovala je grupa poslanika iz Narodne skupštine Srbije koju su činili Dragomir J. Karić, poslanik PSS BK, Meho Omerović, poslanik SDPS-a, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Stefana Miladinović, poslanik SPS-JS, Dušica Stojković, poslanica SNS, Milomir Vujadinović, poslanik SNS.

U razgovoru su razmenjena mišljenja o diplomatiji, kao i o poslaničkim grupama prijateljstva. Belorusku delegaciju predstavljao je predsednik grupe prijateljstva u beloruskom parlamentu gospodin Biljakov Andrej Dvardović, kao i Valerij Josipović Voronjecki, predsedavajući senatom, dok je sa strane Srbije grupu prijateljstva predstavljao predsednik grupe u parlamentu Srbije gospodin Dragomir J. Karić.

Izraženo je veliko zadovoljstvo o saradnji Srbije i Belorusije, a istaknuto je da daju punu podršku novom predsedniku Aleksandru Vučiću i izabranoj vladi Srbije.

Dragomir J. Karić uručio je usmeni poziv predsedniku parlamenta, u ime predsednice srpskog parlamenta Maje Gojković da poseti našu zemlju, što je prihvaćeno sa velikim zadovoljstvom.

Lukašenko: Evropa je u epicentru problema, neophodno je da ih što pre reši

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.