Ministru predočeni problemi predškolskih ustanova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Dec.2016, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministru predočeni problemi predškolskih ustanova

Predsednica Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja Ljiljana Kiković razgovara je danas sa ministrom prosvete Mladenom Šarćevićem o predškolskim ustanovama koje nisu dobile ni prethodno povećanje od četiri odsto a za koje je, kako je navela i pitanje, da li će im i novo od šest odsto biti isplaćeno, saopštio je taj sindikat.

Kiković je na sastanku tražila hitan sastanak sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ministarstvom finansija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Ministarstvom prosvete da bi se dogovorile promene u zakonima tih ministarstva koje će omogućiti prelazak delatnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja na direktni budžet.

"Ministar Šarčević primio je predsednicu Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije koja mu je ponovo odnela ceo spisak predškolskih ustanova koje nisu dobili povećanje od četiri odsto za 2016. godinu, a kojima se već sad najavljuje da je pod znakom pitanja da li će im biti isplaćeno i novih šest odsto", navodi se u saopštenju.

Ministru su, kako se dodaje, ponovo izneti podaci da postoje predškolske ustanove koje čekaju avgustovsku platu kao što su Smederevska Palanka i Bela Palanka, da je Novi Pazar dobio platu za avgust, a da su platu za oktobar u punom iznosu primili Velika Plana i Zaječar.

Ministar se složio s tim zahtevom i rekao da će, prema njegovim saznanjima, promenom Zakona o porezima, deo para ostati Ministarstvu finansija i omogućiće da se konačno odradi prelazak.

S obzirom da ta obećanja već dosta dugo traju, Sindikat će morati da pokreće u 2017. i nove aktivnosti radi rešavanja tog problema, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.