Ministru odbrane preseo put u Brazil

Izvor: Blic, 08.Sep.2015, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministru odbrane preseo put u Brazil

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić nedavno je na sednici Vlade ispreslišao ministra odbrane Bratislava Gašića zbog puta u Brazil, saznaje “Blic”.

Pred kraj prošlonedeljne sednice na red su došla putovanja. Tada je Vučić video da Gašić treba da putuje u Brazil.

- Premijer ga je smrtno ozbiljan upitao: “Je li, Bato, šta ćeš ti u Brazilu?”.

Gašić je objasnio da ide zajedno sa “Jugoimport-SDPR” i da su svi troškovi plaćeni od strane >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << organizatora. Vučić je na to rekao: “Dobro, sad ćemo da vidimo da li je to tako”.

Posle par minuta gledanja u dokumentaciju, ponovo se oglasio.

- E, evo ga! Gašiću, nisu u pravu! Ovde piše da mi treba da platimo neke troškove karata i osiguranja. Nije lepo da to ne kažeš - priča za “Blic” jedan od Vučićevih bliskih saradnika.

On dodaje da je na kraju premijer Vučić odobrio Gašiću put u Brazil, ali uz opasku da se ovaj put “provukao”.

Ministar u Brazil treba da otputuje krajem septembra na poziv vojne delegacije Brazila koja je u junu boravila u Beogradu na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme.

Na sam pomen puta u Brazil ministar Gašić je za “Blic” sve odmah iscrpno objasnio.

- U Brazil idem zajedno sa SDPR zbog izvoza naoružanja i opreme naše vojne industrije, počev od municije, preko borbenog vozila “Lazar”, haubica “Nore” do školskog aviona “Laste”. Sve troškove plaća brazilska strana, a nikada do sada nisam uzeo dnevnice i neću ni sad. Jedino što će biti plaćeno iz budžeta su karte za predstavnike namenske industrije koji putuju s nama - kaže Gašić.

On dodaje da mu ovo nije prvi put da ide u zemlju fudbala i kafe.

- U Brazilu sam bio 1997. godine kao privatnik i za 45 dana u gostima tadašnjeg predsednika Brazila prošao sam čitavu zemlju - kaže Gašić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.