Izvor: B92, 11.Dec.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri unutrašnjih poslova regiona o trgovini ljudima

Podgorica -- Ministri unutrašnjih poslova zemalja jugoistočne Evrope potpisali su u sredu u Tirani Izjavu o privrženosti legalizaciji statusa žrtava trgovine ljudima. U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore navodi se da su ministri policije time dali svoju saglasnost za stvaranje zakonskih preduslova za produženje boravka žrtvama trgovine ljudima.

Potpisivanjem Izjave predstavnici zemalja jugoistočne Evrope su se, između ostalog, saglasili da je u cilju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaštite od eksploatacije žrtava trgovine ljudima, potrebno poboljšati sistem njihove identifikacije. Učesnici su se takođe saglasili da je potrebno "suzdržavati" se od proterivanja žrtava trgovine ljudima i legalizovati njihov status izdavanjem privremene boravišne dozvole. Istaknuta je potreba daljeg razvoja programa zaštite svedoka, a posebna pažnja posvećena je preduzimanju mera u vezi sa zaštitom dece žrtava trgovine ljudima, navodi se u saopštenju crnogorskog MUP-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.