Izvor: Blic, 13.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri udomili supruge, sinove...

Ministri udomili supruge, sinove...

Danka Kojadinović, supruga ministra kulture u Vladi Srbije Dragana Kojadinovića, uskoro će biti imenovana na funkciju savetnika ambasadora u kanadskoj prestonici Otavi.

Ministar spoljnih poslova Vuk Drašković, koji imenuje diplomate, inače je Kojadinovićev stranački kolega i porodični prijatelj.

Drašković je potvrdio za 'Blic' da će Kojadinovićeva biti imenovana za mesto zamenika ambasadora u Kanadi ističući >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je za to kvalifikuje odlično znanje engleskog, francuskog i nemačkog jezika, novinarsko iskustvo, zalaganje za evropsku Srbiju i to što je bila jedan od vodećih protivnika Miloševićevog režima.

Kojadinovićeva supruga trenutno je nezaposlena. Radila je kao direktor marketinga na TV Metropolis, kao profesorka engleskog jezika u osnovnoj školi, a jedno vreme je bila i direktorka OŠ 'Sveti Sava' na Vračaru.

Nepotizam, postavljanje diplomatskih kadrova po rođačkoj i prijateljskoj osnovi i zadovoljavanje stranačkih apetita nije zaobišlo ni ovu Vladu Srbije i MSP na čelu sa Draškovićem. To potvrđuje i najavljeno imenovanje Slobodana Vukčevića, sina ministra za dijasporu Vojislava Vukčevića za ambasadora pri UN u Ženevi.

Jelena Backović, kćerka Ofelije Backović, postavljena je na mesto atašea za štampu u ambasadi SCG u Seulu. Dobro obavešteni u diplomatskim krugovima tvrde da je prste u imenovanje Backovićeve umešao predsednik Skupštine SCG Zoran Šami, sadašnji suprug Jelenine majke Ofelije.

Drašković je na funkciju ambasadora u Švedskoj postavio stranačkog kolegu koji je završio Mašinski fakultet - Ninoslava Stojadinovića, dok je na mesto konzula u Vukovaru postavljena članica SPO iz Leskovca Bojana Ristić, diplomirani hemičar. Članovi SPO među ambasadorima su i doktorka ginekologije Gordana Aničić u Siriji. Konzul SCG u Minhenu je advokat Željko Vlahović. Izvor 'Blica' koji je želeo da ostane anoniman tvrdi da je Vlahović, inače jedan od vlasnika restorana 'Kalemegdanaska terasa' dobar prijatelj Danice Drašković. Nekadašnja šefica Draškovićevog kabineta Roksanda Ninčić postavljena je za ambasadorku u Briselu.

Ivana Cvetković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.