Ministri su odlični...ako predsednik ne kaže drugačije

Izvor: Istinomer.rs, 18.Sep.2010, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri su odlični...ako predsednik ne kaže drugačije

"Smatram da su svi ministri učinili najviše što su mogli u uslovima krize." Premijer Mirko Cvetković je na dvogodišnjicu Vlade Srbije, 7. jula izrazio zadovoljstvo radom svih ministara u svojoj Vladi. Iako je nakon sto dana od formiranja Vlade rad svog kabineta ocenio peticom, ovog puta nije želeo da daje ocene. 
"Ako budemo time zadovoljni to nas neće nigde dovesti, svuda je moglo biti bolje, ali ne bih nikoga izdvojio."
>> Pročitaj celu vest na sajtu Istinomer.rs << RTS, 7. 7. 2010. godine 


Slično je rekao i početkom godine.
"Zadovoljan sam radom ministara i ne razmišljam o rekonstrukciji vlade. Ocenu o radu ministara donosim na osnovu toga u kojoj meri se ostvaruju osnovni ciljevi vlade i mogu da kažem da je vlada uspešna jer su nesumnjivo napravljeni pomaci, pre svega u evropskim integracijama, koji će u istoriji biti zabeleženi. Ima oblasti kojima nisam zadovoljan, ali ne zbog toga što je neko loše radio, već što nisu postojale finansijske mogućnosti da se uradi više." 
Beta, 5. 1. 2010. godine 


Međutim, kada je pre nekoliko dana predsednik Boris Tadić govorio da je primetno usporavanje donošenja evropskih zakona, premijer Cvetković je rekao da će kod pojedinih ministara insistirati da mnogo brže rade svoj posao. On ipak nije želeo da otkrije koji to ministri sporo rade.
"Situacija jeste takva da mi imamo jedan plan i u tom planu program donošenja zakonskih i podzakonskih akata. U 2009. godini smo postigli istorijski uspeh i taj plan ostvarili u najvećoj meri. Kada se radi o ovoj godini, tu imamo lošije rezultate. Ono što ću lično uraditi, a o tome je već bilo reči na poslednjoj sednici Vlade, insistiraću da pojedini ministri, koji su apostrofirani, u što kraćem roku odrade posao koji je trebalo da odrade".
Press, 16. 9. 2010. godine 


Budući da je u kratkom roku promenio mišljenje o radu svoje Vlade, Istinomer izjavu premijera Cvetkovića ocenjuje nedoslednom.

Nastavak na Istinomer.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Istinomer.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Istinomer.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.