Izvor: Blic, 26.Jul.2009, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri spoljnih poslova EU u ponedeljak, Balkan nije tema

Šefovi diplomatija država-članica Evropske unije sastaće se u sutra u Briselu radi dvodnevnog sastanka tokom koga će razmotriti niz tema - od Somalije do Gruzije.

Šefovi diplomatije 27 države-članica, međutim, ovoga puta neće razgovarati o procesu evropskih integracija zemalja Zapadnog Balkana, rečeno je Tanjugu u pres-službi EU.

"Zapadni Balkan neće biti na dnevnom redu sastanka ministara spoljnih poslova EU", rekao je predstavnik za štampu švedskog predsedništva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Jergen Gren.

On je naveo da će marginama sastanka biti reči o Makedoniji tokom sastanka evropske trojke i makedonskog ministra spoljnih poslova Antonija Milošoskog. To je jedini kontekst u kome će biti pomenuta neka zemlja zapadnog Balkana, primetio je švedski diplomata.

Najavljeno je da će na ministarskom sastanku biti reči o strategiji Evropske komisije za Baltičko more, kandidaturi Islanda za prijem u EU, situaciji u Somaliji, mogućem produžetku Unijine posmatračke misije u Gruziji, kao i o Iranu i Severnoj Koreji.

Na marginama sastanka biće, takođe, održan susret evropske trojke i predstavnika Belorusije.

Švedski ministar spoljnih poslova Karl Bilt će na sastanku predstaviti radni program predsedavanja Stokholma EU, takođe je najavljeno.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.