Izvor: B92, 09.Dec.2010, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo ponavlja izbore

Beograd -- Ministarstvo za ljudska i manjinska prava je saopštilo da su se stekli uslovi za raspisivanje izbora za Nacionalni savet Bošnjaka.

Ministar Svetozar Čiplić će, posle konsultacija, doneti odluku o raspisivanju izbora za Nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine.

Ministarstvo navodi da konstitutivna sednica Nacionalnog saveta Bošnjaka, održana 7. jula, nije uspela jer nisu prisustvovali predstavnici dve liste, Bošnjački preporod i Bošnjačka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lista, koje su osvojile više od polovine glasova na izborima pre šest meseci.

"Predstavnici liste Bošnjačka kulturna zajednica, koja je osvojila 48,4 odsto glasova na izborima, odbili su da potvrde pisustvo na sednici, pa iz navedenih razloga konstitutivna sednica nije uspela, nacionalni savet nije konstituisan, a sami tim, nije ni funkcionisao sve ovo vreme", saopštilo je ministarstvo.

Bošnjačka kulturna zajednica, čiji je lider muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić, tvrdi da je Nacionalni savet Bošnjaka konstituisan i odbija da prihvati raspisivanje izbora.

Na izborima za Nacionalni savet Bošnjaka, Bošnjačka kulturna zajednica je osvojila 17 mandata, Bošnjačka lista 13, a Bošnjački preporod pet mandata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.