Ministarstvo odbrane BiH: Nije prekršen zakon

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jan.2017, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo odbrane BiH: Nije prekršen zakon

Ministarstvo odbrane BiH utvrdilo je da unutar tog resora i lanca zapovedanja Oružanih snaga (OS) BiH nije prekršen niti jedan zakonski ili podzakonski propis, kada je reč o angažovanju dela tih snaga na proslavi u Banjaluci, 8. i 9. januara.

Na jučerašnjem sastanku u tom ministarstvu je konstatovano da su se OS BiH potvrdile i očuvale kao zajednička institucija težišno usmerena na ispunjavanje svojih zakonskih obveza, prenela je Fena.

O kontekstu hronologije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << aktivnosti MO i OS BiH na tim događajima na sastanku su razgovarali ministarka odbrane BiH Marina Pendeš, zamenik ministra Sead Jusić, čiju smenu je zatražio SBB i drugi zaposleni u tom resoru.

Oni su se saglasili da na MO i OS BiH ne smeju i ne mogu uticti dnevnopolitička zbivanja te da menadžment i personal MO i OS BiH ostaje predan ispunjavanju svih planova i ciljeva koji se nalaze pred Institucijom u narednom razdoblju, u vezi održavanja prosperiteta, efikasnosti i jačanja OS BiH, provodeći planove i izvršavajući obaveze na domaćem i međunarodnom planu.

Služba tog ministarstva je saopštila da je na sastanku istaknuta potreba za analiziranjem postojećih regulativa i procene njihove svrsishodnosti i okvira koje one daju te potrebnim doradama učiniti ih boljim s manjom mogućnošću nedorečenosti u njihovoj primeni pri sprovođenju zadataka OS BiH.

Navedeno je i da menadžment MO BiH planira održavanje sastanka s članovima Predsedništva BiH kako bi detaljnije definisali određene procedure i time izbegli eventualne nesporazume koji iz nedovoljno objašnjenih pravila mogu proizaći.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

BiH: Bez kršenja zakona u lancu zapovedanja OSBiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Jan.2017

Ministarstvo odbrane BiH utvrdilo je da unutar tog resora i lanca zapovedanja Oružanih snaga (OS) BiH nije prekršen niti jedan zakonski ili podzakonski propis, kada je reč o angažovanju dela tih snaga na proslavi u Banjaluci, 8. i 9. januara. Na jučerašnjem sastanku u tom ministarstvu je konstatovano...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.