Izvor: B92, 22.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo obustavilo seminare za zaposlene u obrazovanju

Beograd -- Ministarstvo prosvete i sporta donelo je odluku da obustavi sve komunikacijske seminare za zaposlene u obrazovanju kako bi se stekao uvid u programe tih seminara. U saopštenju za javnost ministarstva se takođe navodi da će biti razmotreni svi međunarodni dogovori i sporazumi koje je sklopilo ministarstvo u prethodnom sazivu i koji se odnose na usavršavanje zaposlenih u prosveti. Ministarstvo prosvete i sporta obaveštava da će se primena evropskih modela sprovoditi u skladu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa potrebom da se postigne ravnoteža domaćih i međunarodnih standarda.

Bivši ministar Gašo Knežević kaže da je nejasno šta se podrazumeva pod komunikacijskim kursevima, da li apsolutno svi kursevi ili samo oni koji se odnose na obuku nastavnika za programe drugog i sedmog razreda: "Obustavljanje seminara zapravo znači da bi prestali svi kursevi na kojima se obučavaju nastavnici drugog i sedmog razreda za uvođenje nove škole. Revizija međunarodnih ugovora zapravo znači da prestaju izvori finansiranja iz kojih je delimično bila finansirana obuka nastavnika, ali istovremeno znači, recimo, obustavljanje kredita koje smo dobili od Svetske banke kojim obučavamo direktore i predstavnike lokalnih zajednica i tome slično, i koji je potpisao potpredsednik vlade Labus."

Gašo Knežević upozorava da bi odluka ministarstva prosvete mogla da izazove negativnu reakciju Svetske banke koja očekuje otplatu uzetih kredita. Knežević ima informaciju da je država dobila novi kredit od 5 miliona evra za toplifikaciju škola i ukazuje da nije logično da se preuzimaju novi krediti, a obustavljaju stari.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.