Izvor: B92, 09.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo i Savet za štampu

Beograd -- Ministarstvo kulture navodi da će se, ako EU ne podrži osnivanje Saveta za štampu, ono uključiti u projekat.

Ministarstvo navodi da će pokušati da obezbedi uslove i sredstva za rad tog samoregulatornog medijskog tela. Ministarstvo je podržalo ideju osnivanja tela koje bi dovelo do poštovanja etičkog kodeksa, povećanja poverenja javnosti i poboljšanja položaja novinara.

Urađen je projekat osnivanja Saveta za štampu, s kojim je konkurisano kod >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << IPA, fonda EU, radi obezbeđivanja finansijskih sredstava.

Odgovor se očekuje krajem godine, a ako bude negativan, Ministarstvo će, u saradnji s medijskim udruženjima, izdavačima i drugim zainteresovanima pokušati da obezbedi potrebne uslove za osnivanje i rad Saveta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.