Izvor: B92, 22.Jun.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo Zapadu: Ukinite nam vize

Beograd -- Ministarstvo za dijasporu moli ambasade da utiču na vlasti svojih zemalja da se vizni režim liberalizuje ili ukine.

Kako je saopšteno iz Ministarstva za dijasporu, u pismu ambasadama zemalja Evropske unije, SAD i Kanade navedeno je da su se političke i ekonomske prilike u SCG stabilizovale i da je to "dovoljan razlog da se SCG uvrsti na takozvanu belu šengensku listu".

Ukidanje viza ili znatno pojedinostavljivanje postupka za njihovo izdavanje biće veliko olakšanje za većinu građana Srbije koji su opredeljeni za demokratski i evropski put Srbije, navelo je Ministarstvo u pismu ambasadama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.