Izvor: B92, 09.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ministar vređao i napao policajce"

Priština -- Koha ditore piše da je ministar u Vladi Kosova Branislav Grbić uhapšen jer je vređao i napao policajce.

Ministar u Vladi Kosova za povratak i zajednice Branislav Grbić sukobio se s policijom u Gračanici u utorak uveče jer su policajci kaznili njegovu kćerku zbog prekoračenja brzine, piše danas prištinski dnevnik Koha ditore.

List je objavio da poseduje izveštaj policajca koji je kaznio ministrovu kćerku Anu Grbić. "Jedan kolega mi je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da me traži ministar Grbić. Posle nekoliko trenutaka on je došao i pitao me da li sam ja taj koji je kaznio njegovu kćerku. Tražio je objašnjenje zašto sam napisao kaznu i pretio da će mi skinuti uniformu", rekao je policajac albanske nacionalnosti.

Kako navodi list, taj policajac ima tri svedoka za svoje tvrdnje, policajce srpske nacionalnosti. Prema policijskom izveštaju, Grbić je bio u alkoholisanom stanju i policajca je napadao verbalno i fizički. Tri policajca, koja su sedeli u kolima, izašla su da uhapse Grbića, ali je on nastavio da ih vređa.

"Policajci su mobilnim telefonima snimili njegove uvrede", objavljuje list.

Policajci su, pored ministra, uhapsili njegovog sina Igora zato što je "krenuo prema policijskim kolima i bio nasilan", navodi list, pozivajući se na izveštaj policajaca.

List navodi da je oko 21.45, oko pola sata po hapšenju, u policijsku stanicu stigao vršilac dužnosti regionalnog komandanta Kosovske policijske službe za Prištinu Musli Klokoči, koji je oslobodio ministra i odveo ga na lekarsku kontrolu, a onda ga ispratio kući.

Branislav Grbić je jedini ministar srpske nacionalnosti u Vladi Kosova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.