Izvor: B92, 26.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar vera na saboru Dveri

Čačak -- Ministar vera Radomir Naumov govorio sinoć na skupu organizacije Srpski sabor dveri u Čačku.

On je na skupu te organizacije govorio o Kosovu i pravoslavlju, a bio je prisutan povodom prikazivanja dokumentarnog filma "Otac Justin", o životu Justina Popovića, ličnosti kontroverznih stavova čak i za Srpsku pravoslavnu crkvu, pošto se protivio ekumenizmu.

U Čačku je sinoć otvorena regionalna kancelarija Udruženja Srpski sabor dveri, koji se udružuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u akcijama sa organizacijama poput Obraza, Nomokanona, Nacionalnog stroja, Odbora za verska i nacionalna pitanja GSP-a.

Na tom skupu ministar vera je izjavio je da se "Kosovo i Metohija ne mogu iščupati iz srca srpskog naroda nikakvom voljom svetskih moćnika". "Svi smo svesni da su sadašnja događanja sudbonosna za naš narod. Za neki dan je Vidovdan i mi ćemo za tu priliku biti tamo, da pokažemo posvećenost veri kojom ćemo se suprotstaviti volji moćnika", rekao je Naumov.

Podsećajući na "pregalaštvo i čvrstinu Justinove vere", Naumov je ukazao da "biti hrabar znači biti strpljiv i dobronameran". "U tome nas ne mogu sprečiti ni oni kojima danas smeta sve ono što činimo u nameri da zaštitimo svoje interese i dostojanstvo", kaže Naumov.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.