Ministar pravde Italije obećao podršku Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2009, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar pravde Italije obećao podršku Srbiji

PALERMO - Ministarka pravde Srbije Snežana Malović razgovarala je danas u Palermu sa ministrom pravde Italije Angelinom Alfanom koji je obećao punu podršku Srbiji u reformi pravosuđa, borbi protiv organizovanog kriminala i liberalizaciji viznog režima.

"Ministar pravde Italije Angelino Alfano kazao je da će u svakom pogledu, politički i legislativno, podržati Srbiju u nastojanju da se obračuna sa organizovanim kriminalom i izvrši kompleksnu reformu pravosuđa", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kazala je Snežana Malović u telefonskoj izjavi agenciji Beta.

Posebna tema razgovora sa Alfanom i kasnije sa glavnim tužiocem za borbu protiv mafije u Italiji Pjetrom Grasom bila je primena zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalom, u čemu Italija ima izuzetno iskustvo.

"Kada ministar pravde Italije kaže da podržava Srbiju i mene kao njenog ministra onda smatram da je naša poseta na najbolji način ispunila svrhu", dodala je Malovićeva.

Kako je navela, ona je Alfanu prenela da Srbija ulaže napore da okonča saradnju sa Haškim tribunalom i zamolila ga za pomoć u prevazilaženju svih problema koji budu percipirani u evropskim forumima kada je reč o viznoj liberalizaciji.

"Ministar Alfano je kazao da Italija Srbiju smatra saveznicom na putu reformi, ali i šire u političkom smislu. On je naglasio da će se bliskost naše dve zemlje nastaviti kroz novu fazu saradnje, pre svega kroz zajedničku borbu protiv mafije i organizovanog kriminala na evropskom kontinentu", navela je Malovićeva.

Ministri pravde Srbije i Italije dogovorili su brzu uzvratnu posetu Beogradu tokom koje će biti potpisan sporazum o saradnji.

"Biće to jedan od najnaprednijih sporazum o saradnji na polju borbe protiv organizovanog kriminala", kazala je Snežana Malović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.