Izvor: B92, 12.Maj.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar Vlahović iznenadjen uredbom Mihaela Štajnera

Beograd -- Republički ministar za privredu i privatizaciju Aleksandar Vlahović izjavio je u ponedeljak uveče da je iznenadjen odlukom šefa UNMIK-a Mihaela Štajnera da proglasi Uredbu "O transformaciji prava korišćenja društvene nepokretne imovine", kojom se stvaraju uslovi za otpočinjanje privatizacije na Kosovu. "Zbog donošenja ovakve uredbe ne vidim dobru volju UNMIK-a da se uopšte načne tema denacionalizacije nad zemljom na Kosovu", rekao je Vlahović agenciji Beta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Prema njegovim rečima, postoji čitav niz nerazjašnjenih pitanja koja moraju biti razrešena pre nego što se uopšte udje u proces privatizacije na Kosovu i Metohiji. "Pošto ova uredba, koja je doneta bez konsultacija sa nama iz srpske vlade, stvara dodatnu konfuziju oko pristupa privatizaciji koji će biti primenjen nad kosovskim preduzećima, gospodin (Nebojša) Čović i ja ćemo imati veoma intenzivnu komunikaciju sa UNMIK-om u cilju rešavanja ovog spornog pitanja", izjavio je ministar Vlahović. Vlada Srbije je, kako je istakao Vlahović, od UNMIK-a i medjunarodnih finansijskih institucija i organizacija tražila da privatizacija na Kosovu i Metohiji uvažava elementarne ekonomske standarde i logiku. "Ni u jednoj zemlji u tranziciji nije primenjen pristup da se preduzeće prodaje, a da se pritom ne poštuju kreditori, odnosno poverioci preduzeća", naveo je Vlahović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.