Izvor: B92, 24.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar Petković podneo ostavku

Priština -- Jedini član kosovske vlade srpske nacionalnosti, ministar za povratak i zajednice Slaviša Petković podneo je ostavku.

Kako je saopštio je kosovski premijer Agim Čeku. Čeku je rekao da mu je Petković saopštio odluku na sastanku održanom u toku dana. "Problemi su se nagomilali i onemogućili su dalje normalno funkcionisanje tog ministarstva. Ima mnogo summnji za zloupotrebu fondova koji su učinili nemogućim dalje obavljanje zadataka od strane ministra Petkovica", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Čeku.

Zbog novostvorene situacije, ministarstvo na čelu sa Petkovićem ne može biti funkcionalno i to je dovoljno da on ode iz tog ministarstva, rekao je Čeku odgovarajući na pitanje o političkoj odgovornosti Petkovića.

Kosovski premijer je kazao da će nalazi finansijskih kontrola u Ministarstvu povratka sada biti predati tuzilastvu.

Kako je najavljeno, funkciju vršioca dužnosti ministra od ponedeljka će preuzeti Branislav Grbić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.