Ministar Krkobabić u akciji: Nov početak za sela Srbije, spasićemo ruralna područja

Izvor: Telegraf.rs, 17.Nov.2016, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar Krkobabić u akciji: Nov početak za sela Srbije, spasićemo ruralna područja

Konačno lepe vesti za sela Srbije. Ministar bez portfelja Milan Krkobabić prisustvovao je danas početku akcije "Država Srbija u selima Srbije" koju je pokrenuo prošle nedelje potpisivanjem protokola između JP Pošta Srbije i 3 grada i 8 opština iz cele Srbije. Cilj akcije je da se mobilnim delovanje državnih službi olakša život u ruralnim područjima.

Ovom akcijom je obuhvaćeno 55 sela i prvo selo koje je osetilo konkretan rezultat ove akcije je selo Drajinac koje je danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << imalo na raspolaganju usluge poštara, lekara i opštinskog činovnika.

Ministar Krkobabić je istakao da je ova akcija precizna i dobro isplanirana aktivnost kojom država pomaže stanovništvu u selima, približavanjem osnovnih usluga. Ideja je da lokalne samouprave i javna preduzeća, bez dodatnih ulaganja i troškova , efikasnije angažuju svoje resurse i doprinesu ravnomernijem regionalnom razvoju, što je prioritet nove regionalne politike Vlade, istakao je Krkobabić.

Bez razvoja sela neće moći da se razvija ni Srbija. Dolazak u sva sela na ovaj način, za početak uslugama poštara, lekara, opštinskog službenika,a kasnije uključivanjem i ostalih usluga, predstavlja novi početak za sela Srbije.

U sklopu nove regionalne politike koja podrazumeva ravnomerni razvoj svih delova Srbije ministar Milan Krkobabić, posetio je  Nišku Banju za čiji razvoj je zadužen od strane premijera Aleksandra Vučića. Kako je Vlada Srbije donela odluku da se pojedine banje stave u punu funkciju, Krkobabić je sa predsednikom opštine Niška banja Dejanom Jovanovićem i njegovim saradnicima, obišao Nišku Banju da bi sagledao koje su mogućosti da se banja potpuno revitalizuje.

Rh centar sa tri klinike, za kardiologiju, reumatologiju i rehabilitaciju i službom za ortopediju je ključni faktor za razvoj Niške banje. Sa 56 vrhunskih lekara i najsavremenijom opremom, ovaj centar radi u punom kapacitetu.

Ministar je obišao park, i dva zatvorena hotela, kod kojih prvo mora da se reši pitanje vlasništva, pa da se tek onda razmišlja o njihovoj adaptaciji i uključivanju u turističku ponudu banje.

Nakon posete Niškoj Banji, ministar Krkobabić se u Nišu sastao sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem. Kako je rekao posle razgovora, okusnica razvoja Niške Banje mora da bude puna harmonija onog što predstavlja zdravstveni turizam sa slobodnom inicijativom investitora koji su spremni da ulažu u ostale vidove turističkog razvoja.

- Za razvoj Niške banje, ali i svih banja u Srbiji najprihvatljiviji je nemački model po kome prirodni resurs, voda ostaje u vlasništvu države, a njime gazduje lokalna samouprava koja je i najodgovornija za turistički razvoj zajednice - izjavio je Krkobabić

Krkobabić je doda da je premijer Vučić presekao Gordijev čvor kada su srpske banje u pitanju i ponovio da je interes građana Srbije na prvom mestu, da je prošlo vreme neutemeljenih eksperimenata i da su lukrativna očekivanja pojedinaca i interesnih grupa prošlost.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krkobabić: Nov početak za sela Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Nov.2016

Ministar Milan Krkobabić prisustvovao je danas početku akcije "Država Srbija u selima Srbije" koju je pokrenuo prošle nedelje potpisivanjem protokola između JP Pošta Srbije i 3 grada i 8 opština iz cele Srbije. Cilj akcije je da se mobilnim delovanje državnih službi olakša život u ruralnim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.