Ministar: Komplikovana istraga privatizacije Politike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2015, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar: Komplikovana istraga privatizacije Politike

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je istraga u vezi sa dnevnim listom "Politika" veoma komplikovana, ali da će policija ispitati sve osobe koje se dovode u vezu sa privatizacijom tog lista i "Novosti" na kriminalni način.

"Radilo se očigledno o sprezi tajkuna, političara i nekih krugova moći koji su preko tih novina ostvarivali svoje političke pritiske. Pošto je to osujećeno, shvatam da su mnogi ljuti zbog toga. Kad dođemo do kraja istrage, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mnoge stvari će biti jasnije", rekao je Stefanović u intervjuu za "Nedeljnik".

Ceo slučaj pokrenuo je biznismen Miroslav Bogićević koji tvrdi da ga je vlasnik "Kurira" Aleksandar Rodić reketirao kako bi preuzeo dve novinske kuće.

Govoreći o medijskom ratu koje vode list "Kurir" i "Informer" i optužbama na račun premijera Aleksandra Vučića, Stefanović je kazao da se varaju svi koji misle da će taj slučaj trajati tri dana i da će proći bez epiloga.

"Moguća su samo dva ishoda: ili je tačno da je Aleksandar Vučić bio u toj kafani i nudio neki novac nekom čoveku zbog čega će otići i premijer i Vlada; ili će neko ko je to plasirao morati za to da odgovara", rekao je Stefanović.

On je istakao i da mediji nemaju pravo da iznose laži, kao i da se premijer testirao na poligrafu "zarad svih onih koji stoje uz njega ne samo u stranci, već i u vladi, na putu neke bolje i drugačije Srbije".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.