Ministar Đorđević: Unapredićemo saradnju sa Kinom u oblasti odbrane

Izvor: BKTV News, 08.Feb.2017, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar Đorđević: Unapredićemo saradnju sa Kinom u oblasti odbrane

U razgovoru ministra odbrane Zorana Đorđevića i ambasadora Kine u Beogradu Lija Mančanga dogovoreno je unapređenje saradnje ove dve zemlje u oblasti odbrane.

Tokom otvorenog i prijateljskog razgovora istaknuto je da je Kina jedan od naših najpouzdanijih spoljno-političkih partnera sa kojim razvijamo obostrano korisnu saradnju na strateškom nivou, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Posebno je istaknuta principijelna podrška kineske strane legitimnim nastojanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Srbije da mirnim sredstvima očuva svoj suverenitet i teritorijalni integritet na prostoru KiM.

Sagovornici su ocenili da se bilateralna vojna saradnja razvija na obostrano zadovoljstvo, u svim oblastima od zajedničkog interesa, a posebno u oblasti vojno-tehničke saradnje odbrambenih industrija Srbije i Kine.

Ministar odbrane izrazio je posebnu zahvalnost na svesrdnoj pomoći koju kineska strana pruža u reformi sistema odbrane Republike Srbije, prvenstveno kroz brojne i vredne donacije.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.