Izvor: B92, 24.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milovanović: Stanujem u iznajmljenom stanu

Beograd -- Iako su se poslednjih meseci mogle čuti brojne optužbe na račun ministara u Vladi Srbije o posedovanju ogromnih stambenih prostora i velikog broja privatnih firmi, do sada se sva priča završavala njihovim demantima. Na isti način reagovao je i ministar za rad i zapošljavanje Dragan Milovanović. U pojedinim dnevnim listovima na račun Milovanovića iznete su tvrdnje da poseduje kuću u Zemunu sa bazenom i teretanom, kao i da je samo za njegove potrebe asfaltiran put do te >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kuće. Milovanović, međutim, tvrdi da je reč o porodičnoj kući koja je kupljena od prethodno prodatog stana, a da je za njenu adaptaciju podigao hipotekarni kredit. ''Trenutno živim kao podstanar, jer adaptacija te kuće još uvek nije završena'', rekao je Milovanović. ''Stanujem u Karađorđevoj 36, to je ovde kod Brankovog mosta, u iznajmljenom stanu već tri godine. Stan ima 70 kvadrata, plaćam zakupninu, zato što nemam gde da živim nego tu. Nažalost, nije baš neki dobar stan, iznad je Brankov most, u poprečnoj ulici je železnička pruga, pored mojih prozora prolaze tramvaji, uopšte nije pogodno za život, to je istina", rekao je Milovanović. Na pitanje koliko plaća kiriju za stan u kome trenutno živi, Milovanović je odgovorio: "Oko 15.000 dinara."

Jedna od optužbi na račun Milovanovića odnosila se i na uzimanje provizije u iznosu od 350 evra za svaki prodati traktor. Dragan Milovanović, je i ovu, kao i ostale optužbe demantovao. "Da li vi znate koliko truda treba da se proda u ovoj zemlji srpski proizvod. Zar mislite da bi neko hteo da nekom plaća da bi kupio nešto od njega. To je apsolutna neistina. Danas na tržištu postoje dvadesetak firmi koje prodaju traktore na sve moguće načine. I zar mislite da bi neko plaćao nekom da kupuje nešto od nekog. Mislim da su to potpune nebuloze", rekao je Milovanović.

Poslednja u nizu optužbi odnosi se na nezakonito korišćenje prostora u kom se nalazi Laburistička partija, čiji je Milovanović predsednik. Milovanović je i to opovrgao, tvrdeći da se u prostorijama u Karađorđevoj ulici još od 1999. godine nalazilo sedište Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata, kao i da je za te prostorije uredno sklopljen ugovor sa firmom "Elektrotehna", i kasnije sa Poslovnim prostorom grada Beograda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.