Izvor: Blic, 18.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milosavljević:Prioritet rekonstrukcija porodilišta

Jedan od pririteta Ministarstva zdravlja Srbije u narednom periodu je rekonstrukcija svih 57 porodilišta u Srbiji, istakao je danas resorni ministar Tomica Milosavljević otvarajući međunarodni Kongres perinatalne medicine u Beogradu.

Milosavljević je govoreći na otvaranju skupa u hotelu Hajat naveo da je jedan od prioriteta tog Ministarstva u poslednjih nekoliko godina bila briga o majkama i deci, dodajući da je perinatalna medicina najpleminitiji deo medicine.

"Ne postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ozbiljna država, ni društvo koje to može da ostane, ako ne vodi računa o potomstvu. Briga o majci i detetu, od njegovog začeća do njegovog rođenja je najpleminitiji deo medicine", kazao je Milosavljević.

Predsednik Udruženja za perinatalnu medicinu Srbije i Crne Gore Nebojša Radunović istakao je da se u našoj zemlji perinatalna medicina brzo razvijala i da je nacionalno udruženje formirano među prvima u Evropi, 1979. godine.

Ovogodišnji dobitnici internacionalne nagrade Braće Tasovac koju dodeljuje Udruženja za perinatalnu medicinu su predsednik Univerzitetske ženske bolnice iz Bazela Volfgang Holcgrev, Sinat Bekšać sa Medicinskog fakulteta u Ankari i profesor Radmio Jovanović, koji je dobitnik nagrade za životno delo.

Jedan od ciljeva šestog Kongresa perinatalne medicine je da se angažovanjem svetskih eksperata omogući obnavljanje i širenje znanja i pokrene rasprava i konstruktivna kritika među poznatim predavačima iz te oblasti medicine.

Na ovogodišnjem kongresu učestvuje oko 300 stručnjaka iz zemlje i inostranstva.

Kongres je organizovan u saradnji sa Udruženjem za perinatalnu medicinu Jugoistočne Evrope.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.