Milosavljević: Pomoć EU za razvoj

Izvor: B92, 27.Apr.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milosavljević: Pomoć EU za razvoj

Slobodan Milosavljević (FoNet)

Funkcioner DS-a Slobodan Milosavljević izjavio da je približavanje EU najveća razvojna šansa Srbije, kao i da će država davati dalje podsticaje u poljoprivredi.

Na predizbornoj konvenciji liste Za evropsku Srbiju u Rekovcu, on je kazao da su glavne teme te liste - borba za nova radna mesta, za privlačenje investicija, za otvaranje novih mogućnosti za mlade, za nove podsticaje u poljoprivredi i za završetak infrastrukturnih poslova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Nismo još završili autoput do bugarske granice, nismo završili do makedonske, nismo napravili nove mostove, nismo otpočeli autoput Horgoš - Požega, nismo modernizovali železnice. Sve to da bismo uradili nama je neophodna pomoć Evrope i njenih fondova", rekao je Milosavljević.

Ministar poljoprivrede je izjavio da će svako ko je zainteresovan za proizvodnju povrća u plastenicima dobiti podsticaj od države. On je naveo da Srbija ima značajne potencijale da poveća proizvodnju ranog povrća i jagodičastog voća, da smanji uvoz i obezbedi kvalitetne proizvode za plasman na evropsko tržište.

"Ti podsticaji se kreću od 20 do 50 procenata i praktično svako ko ima zemlju i želju da zasnuje ovakvu proizvodnju, sa navodnjavanjem 'kap po kap', sa svim savremenim uslovima, može da dobije značajnu podršku od Ministarstva poljoprivrede za zasnivanje ovakve proizvodnje", kazao je Milosavljević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.