Milosavljević: Korist od SSP-a

Izvor: B92, 01.Maj.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milosavljević: Korist od SSP-a

Beograd -- Zahvaljujući SSP-u, Srbija će od 2009. moći da koristi do 160 miliona evra godišnje iz evropskih fondova, izjavio je ministar poljoprivrede Slobodan Milosavljević.

"Četiri su namene tih sredstava. Za razvoj infrastrukture na selu, za povećanje intenziteta proizvodnje, nova ulaganja, nove zasade, povećanje brojila grla stoke, za preradne kapacitete koji omogućavaju izvoz na tržište EU i generalno za usvajanje EU standarda u proizvodnji hrane", rekao je Milosavljević.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je dodao da to "otvara tržište od 490 miliona stanovnika koji će bez dileme apsorbovati sve viškove poljoprivredno prehrambene proizvodnje iz Srbije".

Milosavljević je u vestima B92 rekao da je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju najznačajniji sporazum za srpsku poljoprivredu i ekonomiju ikada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.