Milivojević: Postojeći izborni uslovi mogu da dovedu samo do novog bojkota

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Okt.2020, 11:42

Milivojević: Postojeći izborni uslovi mogu da dovedu samo do novog bojkota

Član Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević ocenio je kao besmislenu ideju da "posle jednih nelegitimnih izbora Srbija dobije druge nelegitimne izbore".

On je za Agenciju Beta rekao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić mora da bude svestan "da postojeći izborni uslovi mogu da dovedu samo do novog bojkota".

"Jedini put za izlazak iz duboke političke krize u koju je Vučić uveo Srbiju, jeste formiranje prelazne vlade, momentana ostavka ovog nelegitimnog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << saziva Skupštine Srbije i pokretanje mehanizama da Srbija dobije fer i poštene izbore na kojima bi izabrala stabilnu vladu" rekao je Milivojević.

Komentarišući Vučićevu najavu da će rad nove vlade biti oročen, Milivojević je izjavio da Vučić mora da postane svestan činjenice da postojeći izborni uslovi mogu da dovedu samo do bojkota.

"Da li će kod njega proraditi svest o nužnosti izlaska iz političke krize ili će nastaviti da je produbljuje, zavisi od njega, a ne od opozicije. I Vučić i SNS znaju koji su uslovi koje je Ujedinjena demokratska opozicija predstavila kao neophodne za izlazak na izbore. Ne vidim da se bilo šta promenilo, ne vidim da su se medijske slobode popravile i ne vidim da se u tom pravcu razmišlja", naveo je Milivojević i ocenio da, ako vlasti žele normalne, fer i poštene izbore, onda mora imati normalne fer i poštene uslove za te izbore.

Ponovio je da se DS ne žali na izborni zakon koji je "sasvim proistojan", već na izborne uslove, na krađu izbora, "na nešto što zakon ne propisuje ali se dešava na biračkim mestima".

Najavu da će rad nove vlade biti oročen do aprila 2022. kada će parlamentarni izbori biti spojeni s predsedničkim, Milivojević je ocenio kao presedan.

"Vučić je rešio da uđe u anale i antologiju svetskih diktatora jer ovo nije uradio ni jedan tiranin do sada. Pitam Aleksandra Vučića na osnovu kojeg ustavnog ovlašćenja on raspisuje nove izbore pre nego što smo saznali ko su ministri na osnovu rezultata prethodnih, doduše nelegitimnih i nelegalnih izbora?", pitao je Milivojević.

Rekao je da je posebno indikativno da je Vućić najavio i "rat s mafijom" - kako je sam naveo: "maljem u čelo", ali je ukazao da je Srbiji potreban "obračun s 'naprednom mafijom' koja je preuzela državu".

"Predsednik naprednjaka je svestan da, umesto što se podiže malj kojim on navodno preti mafiji, u ovoj zemlji podiže se kuka i motika što predstavlja opasnost po njega, pa zato raspisuje izbore", smatra Milivojević.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Milivojević (DS): Postojeći izborni uslovi mogu da dovedu samo do novog bojkota

Izvor: Beta, 21.Okt.2020

Član Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) Srdjan Milivojević ocenio je kao besmislenu ideju da "posle jednih nelegitimnih izbora Srbija dobije druge nelegitimne izbore".On je za Agenciju Beta rekao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić mora da bude svestan "da postojeći izborni uslovi mogu da...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.