Izvor: Blic, 12.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milivojević: Kasni primena zakona

Generalni sekretar Evropskog pokreta u Srbiji Ksenija Milivojević tvrdi da od oktobra prošle godine u Srbiji nije donet nijedan zakon i da zbog toga kasni primena niza zakona.

Milivojevićeva je agenciji Beta rekla da kada je reč o potpisivanju Sporazuma i stabilizaciji i pridruživanju Srbije sa EU veliki broj zakona je donet još pre nego što su pregovori sa Evropskom unijom počeli, kao i posle, tokom trajanja pregovora.

- Ono o čemu je ostalo da se pregovara su tehničke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << runde, pa za samo potpisivanje Sporazuma nije dramatična situacija. Međutim, tokom same primene, a s obzirom da bi primena krenula veoma brzo, tu bi parlament i Vlada Srbije morali brzo da rade da bi se nadoknadilo izgubljeno vreme, kazala je Milivojević.

Ona je objasnila da broj propisa u "aki komuniteru" svake godine uvećava i da je za Srbiju bolje da što brže i sistematičnije usklađuje svoje propise sa EU.

- Što se brže potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju brže će se nadoknaditi gubitak vremena, u suprotnom ulazimo u sivu zonu, odnosno u veliki problem kada je reč o procesu evropskih integracija, navela je Milivojević i istakla da je mnogo važnije kad se rade procene Evropske komisije kako se usvojeni zakoni sporovode, jer nije dobro da zakon ostane "mrtvo slovo na papiru".

- Kada je reč o sprovođenju zakona tu imamo dosta loš rejting, s obzirom da su mnogi zakoni usvojeni, ali nisu uspešno primenjeni, navela je ona.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.