Milinković-Savić: Skinuli smo pritisak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2015, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milinković-Savić: Skinuli smo pritisak

Omladinski reprezentativac Srbije Sergej Milinković-Savić rekao je danas da je pobeda protiv Malija (2:0) skinula veliki pritisak sa ekipe i poručio da plasman u osminu finala šampionata sveta zavisi od njegovog tima.

Vezista Genka u 27. minutu bio je strelac gola iz slobodnog udarca, a konačan rezultat postavio je Staniša Mandić u 74. minutu.

"Mnogo se lepo osećam posle pobede, pao nam je sa leđa veliki psihološki pritisak koji smo imali nakon poraza od Urugvaja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ipak, dokazali smo da imamo snage da se izdignemo iznad svih problema i sada je sve ponovo u našim rukama. Srušili smo barijeru i verujem da ćemo u nastavku prvenstva biti još uspešniji", rekao je Milinković-Savić za sajt FSS.

Prema njegovim rečima trijumf nad afričkim predstavnikom neće biti od velikog značaja ukoliko se to ne potvrdi u meču sa Meksikom.

"To će nam svima biti jedna od najvažnijih utakmica u karijeri", ističe Sergej Milinković-Savić.

On je kazao da je presrećan zbog gola protiv Malija, prvog u istoriji Srbije na omladinskim svetskim šampionatima.

"Procenio sam da bi trebalo da šutiram po zemlji, a dosta ljudi me je pitalo da li smo uvežbavali na treningu, pomeranje igrača u živom zidu... Video sam na snimku da je sve ispalo odlično, a o tome smo se dogovorili na licu mesta, da saigrači zasmetaju golmanu. Uspelo je, presrećan sam i zbog tog gola, ali još više zbog naše pobede".

Omladincima Srbije potreban je remi protiv Meksika kako bi obezbedili plasman u osminu finala, pošto imaju najbolju gol razliku u B grupi gde svi imaju po tri boda.

"Dobili smo jako puno pohvala, znamo da nas Srbija prati i navija, a nadam se da to vraćamo trudom na terenu. Uživamo na SP, za mene lično ovo je neverovatan događaj. Imam i zlatnu medalju iz Litvanije, ali sve ovo što se dešava na Novom Zelandu je zaista nešto posebno. Sada nas samo zanima Meksiko, ne želimo da pričamo o krajnjim dometima, već idemo korak po korak. Mala smo država, za nas je odličan rezultat što smo među 24 najbolje reprezentacije, ali i pored toga moramo da težimo ka najvećim ciljevima", zaključio je Milinković-Savić.

Utakmica 3. kola D grupe između Srbije i Meksika igra se u subotu od 6 sati po srpskom vremenu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.