Milićević:Zašto je Hrvatskoj Vučić važniji od sopstvenih problema

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2020, 13:35

Milićević:Zašto je Hrvatskoj Vučić važniji od sopstvenih problema

Potpredsednik Socijalističke parije Srbije Đorđe Milićević ocenio je danas da "orkestrirana hajka hrvatskih medija na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića zbog stava prema 'Oluji' predstavlja dokaz da Hrvatska time skreće pažnju sa svojih unutrašnjih problema".

Milićević u pisanoj izjavi postavlja pitanje da li je i zašto Vučić važniji Hrvatskoj od sopstvenih parlamentarnih izbora ili od ekonomskih problema izazvanih krahom turističke sezone.

Ističe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da Srbija nije protiv pomirenja, kako to piše zagrebački "Jutarnji list", ali ukazuje na to da pomirenje podrazumeva istinu o "Oluji", da je ta vojno-policijska akcija 1995, tokom koje je iz Hrvatske izbeglo viš od 220.000 Srba, bila najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata.

"Uprkos tome, od Srbije i Srba traže da se s tim saglasimo, da prihvatimo i prisustvujemo njihovom slavlju. Za nas 'Oluja' nikada neće biti slavlje. Za nas je to dan žalosti i pijeteta prema velikim srpskim žrtvama", navodi Milićević.

On je ocenio da prisustvo zvaničnika Srba u Hrvatskoj Borisa Miloševića proslavi "Oluje" nije zalog za interese srpskog naroda, kako neki tvrde, već naprotiv, zalog za interese Hrvatske i njenog cilja da tu akciju legalizuje kao pobedu svoje države, što, kako kaže, nije i nikada pred istorijom neće biti moguće.

Milićević navodi da se, nažalost, medijskoj kampanji "Jutarnjeg lista" protiv Vučića, pridružuju i neki opozicionari iz Srbije, pre svih Dragan Đilas i njegov Savez za Srbiju, "koji zapravo više i ne postoji".

"Pošto gospodin Đilas i nepostojeći opozicioni savez više nisu vest u Srbiji, onda pokušavaju na sve načine da zadrže medijsku pažnju regionalnih medija, ne birajući sredstva. Očigledno da njima ništa nije sveto, pa govoreći loše o Srbiji i nanoseći ogromnu štetu nacionalnom i državnom interesu svoje zemlje, žele da se održe u političkom životu", zaključio je Milićević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.