Milićević: Slave nezavisnost nastalu na spaljenim kućama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2019, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milićević: Slave nezavisnost nastalu na spaljenim kućama

Šef poslaničke grupe socijalista u skupštini Srbije Đorđe Milićević, kaže da predstavnici privremenih institucija u Prištini iskazuju najveći stepen beskrupuloznosti i nedostatka morala slaveći dan kada je pravda pogažena, a priznata nezavisnost kvazidržave iz koje je prognano oko 230.000 lica uglavnom srpske nacionalnosti.

"Sramno je slaviti nezavisnost koja nastaje na spaljenim kućama, mučenjima i brutalnim iživljavanjima nad srpskim življem, paljenjem njihovih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svetinja - crkava i manastira, rušenjem i uništavanje grobnih mesta i spomenika", naveo je Milićeviić u pisanoj izjavi za medije.

Tači i Haradinaj seire na životnim golgotama Srba, konstatuje Milićević i primećuje da je upravo to dokaz "ispravnosti politike koju vode predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a čiji je cilj zaštita preostalog srpskog stanovništva na Kosovu, ali i očuvanja mira i stabilnosti u regionu".

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj izjavio je da je 22. jul, dan kada Međunarodni sud pravde, 2010. godine, proglasio da Deklaracija o nezavisnosti Kosova nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom, jedan od najvažnijih datuma za državnost tzv. Kosova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.