Izvor: Blic, 13.Sep.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miliband: Nećemo pritiskati Holandiju

Britanski šef diplomatije Dejvid Miliband izjavio je da njegova zemlja neće vršiti pritisak na Holandiju da glasa za Prelazni trgovinski sporazum Evropske unije sa Srbijom.

Miliband je za današnji novosadski "Dnevnik" rekao da ne želi da prognozira ishod sastanka Saveta ministara EU u ponedeljak, kada je u pitanju aktiviranje Prelaznog sporazuma sa Srbijom.

"Uzdržao bih se od prognoza i obećanja, jer u ovom trenutku nije važan stav Holandije već to koliko su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << srpske vlasti posvećene i uspešne u dostizanju pune saradnje s Haškim tribunalom", naveo je Miliband.

Holandija se do sada protivila aktiviranju Prelaznog sporazuma, uslovljavajući podršku hapšenjem svih haških begunaca.

"Srbija ima mesto u evropskoj porodici naroda, ali to mesto ne zavisi samo od političkih, ekonomskih i pitanja kulture već je i u bliskoj vezi s poštovanjem evropskih vrednosti, evropskog poimanja pravne države i poštovanja ljudskih prava", poručio je Miliband.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Bez pritiska na Holandiju"

Izvor: B92, 13.Sep.2008

London, Novi Sad -- Britanski šef diplomatije Dejvid Miliband kaže da London neće vršiti pritisak na Holandiju da glasa za Trgovinski sporazum EU-Srbija... Miliband je za novosadski "Dnevnik" rekao da ne želi da prognozira ishod sastanka Saveta ministara EU u ponedeljak, kada je u pitanju aktiviranje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.