Miletić: Stabilno na jugu Srbije

Izvor: B92, 07.Avg.2009, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miletić: Stabilno na jugu Srbije

Beograd -- Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general potpukovnik Miloje Miletić izjavio je da je situacija na jugu Srbije, uz administrativnu liniju sa Kosovom stabilna.

On je, međutim, upozorio da bi mogla da bude narušena terorističkim aktima i kriminalnim aktivnostima. "Vojno posmatrano, možemo reći da je bezbednosna situacija na jugu Srbije i na administrativnoj liniji prema Kosovu stabilna i da nema indikatora ugrožavanja bezbednosti", rekao je Miletić u intervjuu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tanjugu.

On je objasnio da se svaka kriza, pa i aktuelna ekonomska, negativno odražava na stanje bezbednosti u smislu da pospešuje kriminal, korupciju, ilegalnu trgovinu, terorizam, nacionalni i verski ekstremizam.

Prema njegovim rečima, događaji iz prošlog meseca u Lučanima i Preševu, "odnosno teroristički napadi na snage bezbednosti u tom regionu", pokazuju da je to područje podložno promenama i da situacija u tom regionu može biti pogoršana.

"Mislim da svi ovi događaji pokazuju da je i dalje neophodno prisustvo i Vojske Srbije, Žandarmerije i drugih snaga bezbednosti na tom području", ocenio je načelnik Generalštaba Vojske Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.