Miletić: Ne postavlja se pitanje razgraničenja

Izvor: Blic, 07.Nov.2010, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miletić: Ne postavlja se pitanje razgraničenja

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Miloje Miletić demantovao je danas pisanje pojedinih prištinskih medija da će sa komadantom KFOR-a Erhardom Bilerom razgovarati o definisanju granične linije između Kosova i Srbije, dodajući da je Kosovo sastavni deo Srbije i da se ne postavlja pitanje razgraničenja.

Miletić je rekao novinarima da će njegov susret sa komandantom Kfora biti "redovan sastanak u skladu sa vojno-tehničkim sporazumom'', u okviru kojeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predstavnici Vojske Srbije i međunarodnih snaga na Kosovu imaju redovne komunikacije radi obezbeđivanja administrativne linije između Srbije i Kosova.

Načelnik Generalštaba VS je dodao da ni on, ni komadant KFOR-a nemaju mandat da razovaraju o definisanju granice između Srbije i Kosova.

List "Koha ditore" je u jučerašnjem broju naveo da su srpski vojni zvaničnici pozvali komandanta KFOR-a Bilera na razgovor oko definisanja granične linije između Kosova i Srbije, koji bi se održao 18. novembra u Nišu.

Miletić je sa zamenikom premijera i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem prisustvovao otvaranju puta kod manastira Ajdanovac, u blizini Prokuplja, kojim se ta opština povezuje sa susednom Blace.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.