Izvor: B92, 06.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mikavica i Jakovljević van DSS-a

Novi Sad -- Dejan Mikavica i Miloje Jakovljević nisu više članovi DSS-a. Slično prošli i ostali odbornici u novosadskoj skupštini iz DSS-a.

Mikavica i Jakovljević, kako je rekao predsednik privremenog novosadskog odbora DSS-a Vladimir Galić, nisu prošli reviziju članstva stranke. Samim tim, oni više nisu članovi DSS-a, kaže Galić.

"Mi obavljamo kompletnu reviziju članstva u celoj državi i ova dvojica nisu prošli, i mi smatramo da oni više nisu članovi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << DSS-a", rekao je Galić.

Mikavica je, osim po političkom delovanju, poznat i po saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovao vozeći službeni automobil Spensa i u kojoj je teško povređena jedna žena, a za šta je pred Opštinskim sudom i proglašen krivim. Ipak, on je u žižu medijske javnosti dospeo pre tri godine kada je sa još nekoliko odbornika DSS-a obezbedio većinu radikalsko-socijalističkoj koaliciji u gradskoj skupštini.

I odbornike koji su tada stali uz Mikavicu snašla je sudbina slična njegovoj. "Vi njih nećete zateći u našim organima stranke, odborničkim mestima, mesnim i resornim odborima, i tako dalje", rekao je Galić.

Galić kaže i da bi revizija članstva DSS-a trebalo da se završi do kraja meseca, što znači da postoji mogućnost da lokalni odbor te stranke

ostane bez još nekoliko članova. Reč je, naime, o direktorima i članovima upravnih odbora novosadskih javnih preduzeća iz redova DSS-a

koji još nisu revidirani.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.