Izvor: B92, 07.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mikavica demantovao SUP

Novi Sad -- Poslanik DSS-a Dejan Mikavica demantovao saopštenje policije da je izazvao saobraćajnu nesreću i najavio tužbe protiv medija.

U toj nesrećiteško je povređena jedna žena. Mikavica je na konferenciji za novinare rekao da nije tačno da je prošao kroz crveno svetlo i uputio novinare da o tome da li je policija lagala u svom saopštenju, rasprave sa policijom.

Mikavica nije mogao da odgovori na pitanje šta je radio u službenom autu SPENS-a u nedelju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ujutro i da li je putni nalog naknadno doneo direktor SPENS-a Miloje Jakovljević. On je način izveštavanja Radija 021 i pojedinih medija okarakterisao kao "primitivan, lažljiv, zlonameran i pakostan".

Mikavica je izjavio da prima platu i "jedan prihod" u upravnom odboru JP Transnafta, navodeći da kao narodni poslanik DSS-a u Skupštini Srbije, kao šef katedre na Filozofskom fakultetu i kao donedavni savetnik direktora SPENS-a ne dobija platu, ali da dobija dnevnice. Mikavica nije želeo da odgovori na pitanje novinara kolika su mu mesečna primanja.

U svom obraćanju novinarima Mikavica je naveo da nikada nije potpisao ni jedan račun na adresu bilo kog preduzeća, pri čemu na konstataciju novinara da zaposleni u restoranu tvrde da je on potpisao sporni račun u restoranu Balkan ekspres, navodi da je veoma rado viđen gost na ručkovima.

Mikavica je demantovao informaciju da je zaposlio svoju suprugu u Vodovodu ističući da je ona zaposlena uz potpuno poštovanje zakonske procedure. Na pitanje novinara Radija 021 da li je bilo javnog konkursa za mesto na kome je zaposlena Nataša Mikavica, umesto potvrdnog ili odričnog odgovora rekao je da je sve urađeno po zakonu.

Mikavica je optužio Radio 021, RTV B92, Blic i Dnevnik da "na sve načine drsko i u kontinuitetu, posebno Radio 021, krše pozitivne odredbe Zakona o javnom informisanju i Zakona o radiodifuziji, kao i preporuke Republičke radiodifuzne agencije o ponašanju emitera na teritoriji Srbije", ne navodeći ni jedan primer i argument za iznete tvrdnje.

On je, takođe, najavio da će podneti tužbe protiv pomenutih medija, a pojedine novinare je optužio, bez ikakvih dokaza, da ih finasira Demokratska stranka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.