Mijatović: Zatvoreno deset objekata, četiri u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2021, 10:53

Mijatović: Zatvoreno deset objekata, četiri u Beogradu

"U poslednja 24 časa, 10 objekata je zatvoreno u Srbiji, od kojih su četiri u Beogradu", izjavila je načelnica Odeljenja sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja Svetlana Mijatović.

Ona je rekla je da su svi zatvoreni objekti ugostiteljski i da je u njima zatečeno više desetina ljudi.

"Objekti koji su zatvoreni su apsolutni rekorderi u kršenju mera", rekla je Mijatović za RTS.

Prema njenim rečima, tržni centri su poštovali mere, dok je marketima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izrečeno 10 prekršajnih prijava, uglavnom zbog nenošenja maski.

Ona je istakla da je svakog dana na terenu 1.600 inspektora koji izvrše od 3.500 do 4.000 nadzora.

Ističe da se mere u velikoj meri poštuju.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, ugostiteljski objekti i trgovinski centri juče i danas rade do 14 časova, a sprovođenje novih mera nadziru ekipe komunalne milicije sa inspekcijama.

I danas radno vreme ograničeno do 14 časova

Prema Uredbi vlade Srbije o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19, i danas u Srbiji važe posebne mere o radnom vremenu.

Radno vreme je ograničeno do 14.00 prodavnicama u oblasti trgovine na malo neprehrambenim proizvodima, restoranima, kafićima, barovima, klubovima i splavovima, zatvorenim ili otvorenim trgovinskim centrima i sličnim objektima u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo - tržni centri, pijace i slično.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.