Izvor: B92, 25.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović se brani ćutanjem

Beograd -- Bivši ministar policije Dušan Mihajlović, koga tuži Vladimir Popović, branio se ćutanjem na saslušanju pred istražnim sudijom.

Bivši ministar policije Dušan Mihajlović pojavio se danas na saslušanju kod istražnog sudije zbog tužbe koju je protiv njega podneo Vladimir Popović, bivši šef Vladinog Biroa za komunikacije. Popović Mihajlovića tereti za klevete na njegov, ali i na račun ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića. Pred istražnim sudijom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mihajlović se branio ćutanjem.

Popović kaže da čeka suđenje na kom će, tvrdi, pokazati na koji način je Mihajlović zloupotrebio položaj, kako je i zbog čega jednom od osumnjičenih u akciji Mreža Stanku Subotiću davao papire iz akcije i tražio od njega protivuslugu.

"Ono što je javnost Srbije zaboravila je da je do napada Mihajlovića na mene, Vladu Zorana Đinđića, samog Đinđića i tužioca Radeta Terzića došlo kada je on uhvaćen u krivičnom delu. Da se ne bi pričalo o njegovom krivičnom delu, on je uz pomoć svog zašitnika Miroslava Miškovića, koji je sredio da ministar policije i premijer ne vode proces protiv njega, uspeo da se nagodi tako što je predložio da će pričati o političkoj pozadini ubistva Đinđića", kaže Popović.

Sve je počelo prošle godine kada je Stanko Subotić u emisiji Insajder izjavio da mu je Mihajlović, dok je bio ministar, pokazivao rezultate akcije Mreža. Kada je početkom juna ove godine počela istraga protiv Subotića, postavljeno je i pitanje Mihajlovićeve odgovornosti. Tada je on tvrdio da nije pokazivao nalaze akcije Mreža Subotiću i počeo da optužuje Vladimira Popovića.

U emisiji Poligraf, Mihajlović je izjavio da je ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića kolateralna šteta ambicije bivšeg šefa vladinog Biroa za komunikacije Vladimira Popovića da vlada Srbijom i podzemljem van institucija.

Usledila je serija Mihajlovićevih intervjua.

Njegov advokat je istražnom sudiji na današnjem saslušanju rekao da je i Mihajlović podneo tužbu protiv Popovića. Za sada se ne zna zašto ga je tužio, ali ako ostane sve kao sada, istražne radnje u tom postupku biće nastavljenje 12. novembra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.