Mihajlović i Falkoni: Nastavljamo saradnju na velikim projektima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2019, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović i Falkoni: Nastavljamo saradnju na velikim projektima

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se danas sa novopostavljenim ambasadorom Francuske u Srbiji Žan-Lujem Falkonijem sa kojim je razgovarala o infrastrukturnim projektima i saradnji dve države.

Mihajlovićeva je izrazila uverenje da će dobra saradnja biti proširena na nove projekte.

"Koncesija za Aerodrom Nikola Tesla i izgradnja beogradskog metroa ogromni su projekti i od izuzetnog nacionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << značaja za nas, sigurna sam da ćemo kroz zajedničku saradnju ostvariti uspeh. Sa Francuskom i vašim kompanijama sarađujemo u svim oblastima transporta - od drumskog, preko železničkog, do vazdušnog saobraćaja. Takođe, Ministarstvo pruža punu podršku realizaciji projekta deponije u Vinči", rekla je Mihajlovićeva.

Falkoni je naveo da su resori koje vodi Mihajlovićeva od ključnog značaja za privredni rast i razvoj, te da je za njega važna odluka predsednika Makrona da se investira u region i posebno u Srbiju.

"Uveren sam da će francuske kompanije dati svoj maksimum u realizaciji važnih projekata u Srbiji i raduje nas da smo deo izgradnje metroa, modernizacije aerodroma i izgradnje postrojenja u Vinči", rekao je ambasador.

U znak dobrodošlice potpredsednica Vlade poklonila je francuskom ambasadoru rukotvorinu u zlatovezu, rad žena sa sela, koje u okviru inicijative Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, NALED-a i Etno-mreže "Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima" proizvode tradicionalne proizvode iz srpske kulturne baštine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dobrodošlica: Ministar Mali i ambasador Francuske Falkoni razgovarali o zajedničkim projektima

Izvor: B92, 25.Sep.2019

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali sastao se s novopostavljenim ambasadorom Francuske u Srbiji Žan-Lujem Falkonijem.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.